Companii care au prosperat în pandemie

Într-un an greu pentru majoritatea companiilor, o minoritate a avut evoluții cît se poate de bune: grupuri farmaceutice, giganți din tehnologie sau companii de retail, arată Financial Times, care face un top al firmelor care au prosperat în pandemie.

Clasamentul este realizat în funcție de capitalizarea de piață adăugată în pandemie.

Amazon este cea mai bine plasată companie, cu un plus la capitalizarea de piață de 401,1 miliarde de dolari.

Pe fondul restricțiilor de circulație, Amazon a devenit soluția pentru cei care doeau să se aprovizioneze cu bunuri de primă necesitate. Au urmat venituri record, dar și creșteri de costuri. Trecerea accelerată la cumpărăturile online și importanța crescută a acesteia afacerile în domeniul cloud computing-ului în perioada de lucru de la distanță au condus stocurile Amazon la cele mai mari timpuri.

Pe locul 2 se află Microsoft, cu un plus de 269,9 de miliarde de dolari. 75 de milioane de persoane au folosit aplicația de comunicare Echipe într-o singură zi din aprilie, în creștere de la 20 de milioane la sfârșitul lui 2019. Trecerea Microsoft în cloud a poziționat bine compania într-o lume în care un număr mare de oameni lucrează de la distanță. Aplicația de comunicare Echipe a devenit o modalitate prin care lucrătorii pot rămâne în legătură. Platforma de calcul cloud în Azure a devenit o parte mai critică a coloanei vertebrale digitale pentru multe companii.

Urmează Apple, cu un plus de 219 miliarde doalri. Producătorul de iPhone a reușit să obțină venituri de 58,3 miliarde de dolari în primul trimestru, în ciuda închiderii tuturor magazinelor sale, datorită vânzărilor robuste online. Apple a reușit să lanseze un nou iPhone, iMac și MacBook Air, atrăgând mai mulți utilizatori într-un ecosistem în continuă extindere de servicii de purtare și servicii.

Urmează Tesla, cu 108.4 miliarde de dolari în plus la capitalizare, Tencent, cu 93 de miliarde, Facebook, cu 85,7 miliarde dolari, Nvidia cu 83 de miliarde de dolari, Alphabet cu 68 de miliarde de dolari, PayPal cu 65 de miliarde de dolari și pe locul 10 T-Mobile, cu 59 de miliarde de dolari.

În clasament se mai află Netflix, Audi, Roche, Salesforce sau Activison Blizzard, din industria jocurilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Farmacia sotiei primului ministru Nelu Tatar a prosperat cu mastile vandute la 16 lei buc.Sa va fie rusine,luati pielea de pe saraci,sa va imbuibati…..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.